+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Installer Behavior on Load Error

  1. #1

    Exclamation Installer Behavior on Load Error

    In the release notes for SetupBuilder 2018 Version 10 Build 6074, the following is listed:


    CHANGE: Installer: When SetupBuilder failed to extract its temporary system files to the temp directory (either because of an anti-virus or permissions issues), it reported the error with a popup, but did not have a return code of non-zero to indicate an error. For automated installations there were no way to know that it encountered an error. It returns a non-zero exit code in this case now.

    However, this does not appear to be the behavior. If the temp directory is not accessible, the following dialog appears, and the return code from the installer is zero.

    Name:  error message.png
Views: 40
Size:  15.6 KB

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,051

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Hello,

    is this with the /S command line switch? We are busy testing our new remote deploy feature and we need a completely silent installer, even if there is a "loader" error. In our tests (with the /S switch set) it never displayed a dialog.

    I have opened a ticked and we'll try to simulate a locked temp directory scenario.

    Friedrich

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,051

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    I have checked the source code and it seems to me that some error codes always "reset" to 0. Item in review! Thank you for bringing this to our attention.

    Friedrich

  4. #4
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,051

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Hello,

    we have fixed it now. Am I allowed to send you a small demo setup.exe?

    Thanks,
    Friedrich

  5. #5

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Hello Friedrich,

    Thank you for addressing this. Yes, you may send me a demo executable. Do you have patches to the libraries as well?

    Regards,
    Seth

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,051

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Seth,

    too late <g>. The new build 6100 was already code-complete. Could you please test the stub behaviour? If it does not work as expected, I'll send you a new private build.

    Friedrich

  7. #7

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Friedrich,

    Is there supposed to be an attachment? I see none.

    Seth

  8. #8
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,051

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Seth,

    you should have received a build 6100 update notification (via e-mail and web update).

    Friedrich

  9. #9

    Default Re: Installer Behavior on Load Error

    Friedrich,

    The behavior in latest build (6106) looks good.

    Thanks!
    Seth

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •